PUBLIKATIONER

I 2017 udkom min bog om Nordisk Films Kompagni, der har modtaget fremragende anmeldelser.

“‘The Rise and Fall of the Polar Bear’ reads like an exciting and fascinating adventure novel.”

European Film Star Postcards

“Thorsen presents us with a thoroughly engaging book about a little discussed area of filmmaking in the silent era, managing to make the story accessible even for those readers with little or no knowledge of business or finance. What is more, he does so in a way that makes it of interest not only to scholars interested in the relatively niche area of the business of filmmaking, but those researching the silent era in general.”

— Studies in European Cinema

”Rich in detail, anecdote, and insight, this deeply researched and cogently written study should be indispensible to film historians and fascinating to anyone interested in film commerce.”

David Bordwell

Mere information om bogen findes på forlagets hjemmeside: http://www.iupress.indiana.edu/product_info.php?products_id=808722

 

Her er et udvalg af nogle af mine artikler, der er tilgængelige på internettet. Klik på billedet for at komme til artiklen.

 

“THE GREATEST MOVIE THE WORLD HAS EVER SEEN” – ORSON WELLES’ THE OTHER SIDE OF THE WIND

‘Filmens hellige gral’ er Orson Welles’ ufærdige film The Other Side of the Wind blevet kaldt. Welles døde i 1985 før han fik afsluttet filmen, og siden har der været flere forsøg på at færdiggøre filmen, som blev betragtet som hans mest personlige. I 2018 kom filmen så, og i artiklen fortæller jeg om filmens baggrund og vurderer om den har været værd at vente over 30 år på.

EMILIE SANNOM

En mindre biografisk artikel til websites Women Film Pioneer Project om den danske skuespiller og fænomenale stuntkvinde Emilie Sannom. Websitet er ved at udvikle sig til en guldgrube for interesserede i kvinder og deres andel i den tidlige film.

DALTON TRUMBO – EN FORTÆLLING TIL SKRÆK OG ADVARSEL

Et af Hollywoods sorteste kapitler er efterkrigstidens heksejagt på kommunister og kommunistsympatisører. I anledning af filmen Trumbos premiere skrev jeg en artikel, der sætter filmen ind i dens historiske sammenhæng.

DEN KOMPLEKSE BOND

SPECTRE er den foreløbig seneste Bond-film. Det er den fjerde med Daniel Craig i rollen som agent 007, og i artiklen analyserer jeg, hvordan man kan se de fire film med Craig som en sammenhængende historie.

HJERTESLAG, SYFILIS ELLER SELVMORD

Skuespilleren Valdemar Psilander var dansk films ukronede konge. Han var feteret fra Rio de Janeiro til Vladivostok. I 1917 døde han kun 32 år gammel. Efter hans død er der opstået adskillige historier om, hvordan og af hvad Psilander egentlig døde. Jeg kigger nærmere på de forskellige versioner i artiklen.

“VI MAATTE PASSE PAA” – SELVCENSUR OG SELVREGULERING I NORDISK FILMS KOMPAGNIS PRODUKTION

 

DØDEN ELLER DEN GUDDOMMELIGE KÆRLIGHED: FORFØRERENS FORVANDLING I ERICH VON STROHEIMS FILM

“AT BLIVE UDØDELIG – OG DERPÅ DØ” JEAN-PIERRE MELVILLE – EN NY TENDENS I FRANSK FILMKUNST